Krimó doktori kutatás

A terjesztő, mint fogalom újraértelmezése és aktualizálása

2017. január 02. 23:24 - dusiphd

Coomber, R. – Moyle, L. (2014) Beyond drug dealing: Developing and extending the concept of ‘social supply’ of illicit drugs to ‘minimally commercial supply’. Drugs: education, prevention and policy, 21(2): 157–164

 

(2) A ’social supply’ jelenség mint enyhébb súlyú bűncselekmény megértése, és ennek megjelenése/a kifejzés kiterjesztése a fogyasztó-terjesztők (itt heroin függők) közt.

(3) Policy és büntetésbeli különbség létrehozása/meghatározása a profit alapú terjesztés és Socsup között, törvény (jogalkotói szerep) elemzése, milyen büntetéseket kapnak, hogyan határozza meg őket a igazságszolgáltatás.

(4) Megjelenik ez nálunk? Eljutnak-e bíróságig az ügyek?  Ez is példa lehet a centrum-periféria [nyugat-kelet leejtő?]-re?

 

(5) Összefoglalja a Socsup fogalom történetét. UK ’90-től jelenik meg akadémiai szinten. A törvény általi ideáltipikus díler vs a valóságban megjelenők! Enyhe társadalomra való veszélyesség, és a törvény aránytalanul szigorú (mivel nem socsupra van kitalálva). 2002-től már a hivatalos források is használják a kifejezést. A fogalom jellmzője: nem profit alapú terjesztés ismerősök számára. Nincs kapcsolat a valódi dorgpiaccal.

A kifejezés operacionalizálása (jogilag még inkább) problémás ,leginkább a „kis mennyiség” és a „barát/ismerős” , valamint a „profit motivációs” körnél.

2012-ben implicite megjelent a brit igszolg-ban.

Kulturális reciprocitás – a profit helyett.

Heroin függők, akik a saját fogyasztásukat akarják így támogatni, kérdés rájuk kiterjeszthető-ez a koncepció.

(6) A Socsupál, csak életkorra hivatkozik, társadalmi osztály nem jelenik meg.

(7) Törvények, OGY felszólalásokat megnézni? (Főleg a ha a 4K kampány vonalra rá megyek) Rendőrségi utasítások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://krimophd.blog.hu/api/trackback/id/tr5912092655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása